HTML

Fictions

Friss topikok

Telekinézis, valóság vagy fikció?

2011.03.25. 11:38 MaCKenzie

 

Mindenki szeretné azt hinni, hogy különleges, aki olyan képességek és erények birtokában van, ami miatt mások felnéznek rá vagy megcsodálják. A telekinézis képessége ritka adottság, de sok idővel és türelemmel tanulható és fejleszthető.                                            

 

Sokan összetévesztik, és azonos jelentésűnek veszik a legközelebbi rokonával, a pszichokinézissel, ami a szilárd anyagok alakjának formálására való képességet jelent, amilyen például a kanálhajlítás. A telekinézis definíciója viszont a következő: "Tárgyak tudományosan megmagyarázhatatlan mozgása, amit ismeretlen erők okoznak." De mik lehetnek ezek az erők? Több elmélet született a témában. Az egyik a szellemvilággal hozta összefüggésbe a jelenséget. Vagyis azok a lelkek, akik két élet között, más fizikai állapotban léteznek, képesek belenyúlni a zárt térbe, vagy kívülről, az általunk érzékelt valóságba különféle hatást gyakorolva hozhatnak létre változásokat. A másik magyarázat kézzelfoghatóbb, hiszen nincs köze természetfeletti lényekhez: az ember a magában rejlő tudatalatti képességével gyakorol hatást a környezetére, akár álmában is. Bár nem tudatos cselekedet, kutatások bizonyítják, hogy a folyamatban valamiféle tervszerűség is megfigyelhető.

Angliai, amerikai és ausztrál kutatóintézetekben olyan személyekkel folytattak kísérleteket, akik saját bevallásuk szerint rendelkeztek a telekinézis képességével. A vizsgálat során a kutatók úgynevezett minilabort alakítottak ki: jól lezárt dobozba könnyű tárgyakat helyeztek el úgy, hogy a legkisebb elmozdulástól villamos áramkör keletkezzen, amely azonnal bekapcsol egy kamerát, amely lefényképezi, lefilmezi a további történést. Így már többször sikerült megörökíteni, hogy a tárgyak minden látható külső behatás nélkül elmozdultak a zárt térben. A kutatássorozatban készült filmfelvételek alapján derült fény a látszólagos szándékosságra, bár a vizsgált alanyok állításuk szerint "véletlenül" érték el a kívánt hatást.

 

A telekinézis tanulható és gyakorolható. Nem könnyű, rengeteg időt és energiát vesz igénybe, de ha valaki hajlandó belevágni, csak pozitív hatással lehet rá. Ugyanis kezdő lépésként meditálás szükséges, a külső negatív elemek kizárása tudatunkból. Stresszmentes állapotot kell elérnünk, ami mindenképpen hasznos, még ha sokáig nem is jutunk semmi látható eredményre. Sok embernek akár évek is kellenek, amíg kifejlesztik a képességet, de nyugtató időtöltésnek is kiváló. Talán a meditáció hatására egészségesebbé válhatunk mind fizikailag, mind szellemileg.            

Ha vannak saját tapasztalataid ezzel a témával kapcsolatosan bátran írd le kommentben.     

Szólj hozzá!

Címkék: szellem erő tudat képesség paranormális tudat alatti szellem világ

A bejegyzés trackback címe:

https://fictions.blog.hu/api/trackback/id/tr312770456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása