HTML

Fictions

Friss topikok

Az FBI már nem cáfol!

2011.04.15. 12:35 MaCKenzie

 

Az FBI már nem cáfolja a roswelli ufót - illusztráció

 

Titkos dokumentumokat tett fel honlapjára az amerikai Szövetségi Nyomozóhivatal. Mostantól bárki belenézhet az 1947-es új-mexikói ufóészlelés feljegyzéseibe. A nyilvánosságra hozott jelentésből kiderül, hogy az FBI tényleg észlelt idegen lényeket Roswellben, még ha eddig határozattan cáfolta is. 

 

 

A repülő csészealjak” nevet viselő dokumentum valójában az 1947-es új-mexikói ufónyomozásban aktívan résztvevő titkosügynök, Guy Hottel jelentése. Az FBI washingtoni irodájának ügynöke a történtek után három évvel később részletesen beszámolt a Szövetségi Nyomozóhivatal akkori igazgatójának. Az ufóészlelést mindeddig cáfoló FBI csupán most hozta nyilvánosságra Hottel jelentését, amelyben immár lehull a lepel a világ leghíresebb ufóészleléséről. 

 

Hottel beszámolójából kiderül, hogy három, úgynevezett repülő csészealjat észleltek Új-Mexikóban. „Mindegyik kör alakú volt, körülbelül 15 méter átmérőjűek. Mindhárom csészealjban 3-3, körülbelül 90 centis emberszerű alakot találtunk. Finom, fémszálas szövésű ruha volt rajtuk, amely a vadász-, és a tesztpilóták öltözetéhez hasonlított” – olvasható az FBI-ügynök 1950. március 22-i jelentésében, amelyben titkosították a katonai helyszínelők nevét. 
A dokumentum szerint a repülő csészealjak navigációját valószínűleg a roswelli katonai támaszpont radarjai zavarhatták meg, s ezért zuhantak le a katonai objektum melletti farmon, de erről további vizsgálatot nem kértek az FBI-nál. 

 

A csészealjban talált földönkívülieket a Wright Field-i légi támaszpontra szállították további vizsgálatokra. A testeket felboncolták, s a repülő szerkezeteket is is alaposan átvizsgálták.
Az új-mexikói ufóesetről az amerikai kormány hivatalosan csak annyit közölt, hogy meteorológiai ballonok maradványait találták meg. 

Miután az FBI nyilvánosságra hozta hétfőn a 64 évvel ezelőtti eset dokumentumait, újra megugrott a YouTube-ra feltöltött, roswelli ufóboncolásról keringő videók nézettsége. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fictions.blog.hu/api/trackback/id/tr152828043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása